България Институции

Тонев аут, Баксанов вътре

София

След разговор с председателя на ПП ГЕРБ Бойко Борисов ген. Стоян Тонев подаде оставка като председател на Комисията по здравеопазване в Народното събрание. Тонев подава оставка и като народен представител, избран от 13 МИР – Пазарджик с листата на ПП ГЕРБ в 43-тото Народно събрание.

В молбата си до председателя на Народното събрание Цецка Цачева, Тонев заявява: „Поради засиления обществен интерес съм задължен да се оттегля от парламента. Уверен съм, че по този начин ще бъде гарантирано независимото разследване на компетентните органи (Прокуратура и Сметна палата). Още вчера сезирах лично главния прокурор и председателя на Сметната палата, като настоях за извършването на пълни проверки“.

„В писмата си до прокуратурата и Сметната палата настоявам да се установи законността на управлението и за начина на сключване на договори на ВМА – София за периода от 28 август 2002 г. до 1 януари 2015 година. Уважаема г-жо Цачева, смятам, че само по този начин може да бъде запазен авторитета на най-голямото българско здравно заведение с национално значение и с особено значение в случай на война и природни бедствия, както и да бъде изчистено името ми“, посочва още тоъ в мотивите си за оставката.

На мястото на ген.Тонев трябва да влезе следващия в листата на ГЕРБ от Пазарджик, а именно д-р Дончо Баксанов. Баксанов беше народен представител в предишния парламент, а преди това беше областен управител на Пазарджик.

Коментари

Остави коментар