Институции

Тодор Попов: Пазарджиклията е креативен човек, затова нямам съмнение в успеха на нашата общност в бъдеще

Пазарджик Традиционната в навечерието на Празника на Пазарджик, Тържествена сесия на ОбС, събра в Пленарна зала общински съветници, представители на Общинска администрация, зам.-областните управители Гинче Караминова и Стефан Мирев, кметове на населени места в общината и граждани. Също традиционно, в дневния ред на сесията точките са само две – приветствия по случай Празника на града и гласуване за Почетен гражданин на Пазарджик.

„На днешната Тържествена сесия спазваме традицията да отбележим своето отношение към местната ни общност, към всички жители на Пазарджик и населените места, и тази традиция е важна. Важна, защото в основата на всяка общност стои традицията, която има. Днес искам да изкажа благодарност на всички в тази зала и на всички наши съграждани. Извървяхме дълъг път в последните години и независимо от различията между нас, този път беше общ и резултатът от него е видим за Пазарджик, населените места в общината и за нас самите. В живота всеки има право на промяна. Тя даже е задължителна, защото в основата на всичко стои желанието на хората да живеят по-добре. Затова всички ние в тази зала и всички преди нас, съм сигурен, че са работили точно с тази мисъл. Считам, че пътят който извървяхме беше пълен с предизвикателства, но се справихме с тях. Това, което успяхме да направим е плод на усилията на много хора – на общинските съветници, на администрацията, на кметовете на населени места, на нашите партньори от всички регионални структури, в .т. и Областна управа, на нашите партньори на централно ниво в лицето на Министерски съвет. Защото успяхме да покажем на практика, че когато обединим усилия, те дават резултат. Резултатът на всяка една политика е какво оставя след себе си. Думите отлитат, направеното остава. За да остави един човек или организация следа след себе си, атестатът е това, което е направила и оставила. След 50 години едва ли някой от нас ще бъде запомнен, но ще остане това, което сме направили. Затова приятели и колеги, аз изпитвам чувство на гордост, че бяхме заедно в този период. За мен беше чест да работя с всеки един от вас, също и с колегите, които виждат нещата по по-различен начин. Мисля, че няма нито за какво да се срамуваме, нито за какво да съжаляваме за изминалите години. Винаги по-важен е утрешният ден, така че смело трябва да погледнем в средносрочното развитие на нашата общност. Пожелавам да сме здрави и по-позитивни. Независимо от всичко, съм убеден че по-добрите години предстоят. Пазарджиклията е креативен човек, затова нямам съмнение в успеха на нашата общност в бъдеще. Честит празник!”, приветства пълната зала кметът Тодор Попов. Приветствия поднесоха и представителните групи в ОбС на „Коалиция Тодор Попов за Пазарджик”, ГЕРБ и БСП. Председателят на ситипарламента Хари Хараламбиев прочете и поздравителен адрес от председателя на ОбС Димитровград, Стефан Димитров.

Двама изтъкнати пазарджиклии бяха удостоени със званието Почетен гражданин на гр. Пазарджик и общината. Временната комисия при ОбС, на заседание от 15 май 2015 г., е разгледала две кандидатури – на проф. д-р м.н Петър Николаков, отскоро и академик, и на Атанас Терзиев – бивш актьор, солист и директор на Оперетния театър „Маестро Георги Атанасов” в годините 1953-1990 г. Решението на Временната комисия е и двамата номинирани да бъдат удостоени със званието „Почетен гражданин на гр. Пазарджик и общината”. ОбС гласува решението единодушно.

„Хора с достоен житейски път и безупречна биография, оставили трайна следа в обществения и културния живот на нашия град, пример за мнозина. За нас всички нас и за мен като кмет е чест да ви удостоим с това отличие”, каза кметът Тодор Попов и пожела на почетните граждани на Пазарджик за 2015 г. да бъдат здрави и да се радват на живота. Проф. д-р Николаков благодари за високия приз и пожела на съгражданите си безпроблемно здраве – като висше човешко благо, големи материални придобивки – като резултат от тяхното пословично трудолюбие и висока нравственост във взаимоотношенията помежду им – като израз на вътрешно осъзната потребност за справедливост и доброта.

Атанас Терзиев не скри вълнението си. „Това е знак, че Пазарджик уважава своите културни традиции. Благодаря че този наш общ празник е в годината, която ще отбележи 95 години от основаване на музикалното дружество „Маестро Г. Атанасов”.”, добави Терзиев.

Коментари

Остави коментар