Институции

Тодор Попов:Надявам се моите опоненти да имат куража да участват в местния вот

Пазарджик

Кметът на Пазарджик коментира отново ситуацията около медийния интерес към собствеността му. На редовната си пресконференция градоначалникът каза, че винаги на местни избори по отношение на неговата скромна персона се сключват такива неща, това не е нещо ново.

Според Попов обаче този път са преминати всякакви граници на практика по отношение на представители на местната власт въобще. „Не ми се иска да мисля, че може да се връщаме години назад по отношение на манталитет и партньорство централна-местна власт.
Пред нас, имам предвид като град, държава, общество стоят страхотни предизвикателства. Ние живеем в една супер сложна среда, вижте какво става в Македония, Гърция, какво се случва около нас, и единственият начин държавата да излъчва стабилност и спокойствие е да има единомислие между всички представители на властта по отношение на важни приоритети, по отношение на перспективи, по отношение на средносрочни планове и да мислим как да надграждаме и да отстояваме нашия си интерес български. А ние вкарваме дебата в това кой каква къща и кола има. Това е важно, но аз не съм се крил от никой. Всички знаят къде живея.”, каза още Попов.
Попов подчерта, че има отговорности като кмет, които ще изпълни до края на този мандат. Кметът Тодор Попов обяви, че ще бъде коректен към своите опоненти и се надява те да имат куража да участват в местния вот.

Който харесва стореното от мен и екипа през последните 8 години ще гласува за нас, който не го харесва ще гласува за друг, обобщи Попов.

Като председател на НСОРБ той коментира и ситуацията в община Сопот и предупреди, че подобен риск съществува за всички. Българските общини са част от държавата, а това,което е направено в Сопот е част от националната концепция за развитие на водния сектор. За съжаление обаче общините винаги са виновни, а чиновниците в оперативните програми никога, каза Попов.

За пореден път той изтъкна факта, че четиригодишният мандат на местната власт- 2011-2015 г. са се сменили 6 правителства. Всяко едно от тях със свои идеи и планове, променят се правилата, допълни Попов. Той уточни, че темата ще бъде коментирана на предстоящата среща на местните власти.


Коментари

Остави коментар