Общество

Такса смет за 2014 г. остава без промяна

Пазарджик С 36 гласа „за” и 2 „въздържал се”, ОбС – Пазарджик реши таксата за битови отпадъци (ТБО) за граждани и фирми през 2014 г. да остане без промяна. Докладчикът Георги Гайдаров обобщи, че в резултат на миналогодишните промени,

когато ТБО беше увеличена от 2.8 на 3 промила, а в случаите на имот с нежилищен характер беше намалена с половин промил, за периода 1 януари 30 ноември 2013 г. са събрани повече средства в сравнение с цялата 2012 г. в размер на 476 695 лв.

На заседанието, с 29 гласа „за”, 3 „против” и 6 „въздържал се”, беше приет и проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата, която освобождава от плащане на ТБО за имоти, които не се използват през цялата година. В такива случаи собствениците/ползвателите е необходимо да подадат декларация до края на предходната година. Не беше прието предложението на съветника Илко Савов декларацията да се подава на годишна база. Не беше прието и предложението на Евтим Янев срокът за подаването и да не е краят на предходната година, а краят на месец февруари. Декларациите се подават в „Местни данъци и такси”

Коментари

Остави коментар