Общество

Ставрева остава начело на Обединените земеделци

София III конгрес на ПП Обединени земеделци преизбра за председател на партията Петя Ставрева.Във форумът участва и Анастасия Мозер – почетен председател на организацията.

„Преди две години заявих волята си да работя за силен и независим Земеделски съюз, който обединява хората, споделящи земеделската кауза.

От тогава до днес за мен най-важна винаги е била нашата организация, защитата на интересите на съюза и налагането на ясно различим профил на Обединени земеделци“, заяви преди това Петя Ставрева.

Ставрева подчерта, че мястото на Обединени земеделци е в център-дясно и затова е много важна консолидацията на демократичното пространство.

„Днес сме се събрали в едно съдбоносно време за България, в което има много въпроси за разрешаване, има и много надежди за едно честно отношение към политиката, има желание да се чуе истината и да се потърси това, което ни обединява. Нашата организация е преживяла много преврати, вмешателства, но е успяла да запази своята същност на демократична партия, парирала е посегателствата към нейните ценности и позиции“. С тези думи Анастасия Мозер – почетен председател на ПП Обединени земеделци приветства делегатите и гостите на III конгрес на организацията.

Петя Ставрева представи приоритетите на партията, сред които е аграрната реформа в България. „Тя трябва бъде създадена в диалог с институциите, браншовите организации, агробизнеса и аграрната наука и да постави приоритетите в аграрната политика на държавата в следващите 20-30 години с най-важният аргумент – да защитим националните интереси на България“.

„От Обединени земеделци първи повдигнахме въпроса за изтичащия мораториум за продажба на земя на чужденци и посочихме необходимите промени в законодателство, за да защитим българските интереси. Крайно време е да има дългосрочна национална стратегия за българската земеделска продукция на родния пазар и зад граница“, каза още Петя Ставрева.  

Обединени земеделци заявиха, че подкрепят справедливите искания на животновъдите, както и протестите на студентите за демократично развитие на България и за морал в политиката.

Сред официалните гости на форума бяха Божидар Лукарски – председател на СДС,  Маргарита Бойчева – зам. председател на „Синьо единство“, Корман Исмаилов – председател на Народна партия свобода и достойнство, Жаклин Толева – председател на „Български демократичен форум“, Александър Йорданов – почетен председател на Национално сдружение „България си ти“, Варшава Максимова от КНСБ и др.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и председателят на ЕНП Жозеф Дол изпратиха поздравителни адреси до Обединени земеделци.

Коментари

Остави коментар