Политика

Стари проблеми представени пред нов депутат

Пазарджик-Пещера Депутатът от ГЕРБ Десислава Костадинова проведе първите си приемни дни след старта на новото Народно събрание. Шестима пазарджиклии се срещнаха с народния представител, за да споделят проблеми или потърсят решение на конкретен казус.

Въпрос с обществено значение постави жена от града, която информира г-жа Костадинова за проблем с небезизвестния подлез на гарата. Въпреки приключения ремонт и възстановяване на  съоръжението се оказа, че то продължава да крие опасности за преминаващите по него. При дъждовно време покривът на подлеза капе, от там се създава напрежение в електричеството, оплака се жената. Много често , най-вероятно заради токов удар в следствие на валежите, изобщо няма ток, има нередности и с асансьора, допълни още пазарджиклийката. Въпросът ще бъде отнесен до министъра на транспорта, увери Десислава Костадинова.

След проблемите на хората от Пазарджик, народният представите изслуша и жителите на Пещера, посетили приемната в града. За Костадинова, която е родом от родопския град, не беше изненада поставения за пореден път на дневен ред проблем с неизплатените обезщетения на бившите служители на дървопреработвателното предприятие „Сокола”АД. Този път съдействие от депутата потърси жена, която е претърпяла трудова злополука още през 2009 година и оттогава не може да получи обезщетението си. Казусът с това предприятие в Пещера продължава вече няколко години. Десетки са хората очакващи да получат дължимите им заплати, фирмата обаче е в несъстоятелност.

До края на годината Десислава Костадинова ще проведе приемни дни и в останалите общини от областта.

Коментари

Остави коментар