Спорт

След пауза от близо четвърт век Пазарджик приема състезание по ориентиране

Пазарджик

Държавно първенство по ориентиране за младежи и девойки, мъже и жени ще се проведе в Пазарджик на 30 и 31 май, съобщиха от Общинска администрация.

Състезанието включва общо четири дисциплини – Държавно първенство в щафета и спринтова щафета за мъже и жени, младежи и девойки и състезания за Купа „Пазарджик” – 2015 г. в спринт и средна дистанция за всички възрастови групи от 10 до над 65 години.

Участие ще вземат отбори от Благоевград, Варна, Велико Търново, Габрово, Дряново, Русе, Сливен, Стара Загора, София, Тетевен, Търговище, Шумен, Троян, Ямбол и Пазарджик.

Първият старт ще бъде даден в 14.00 ч. на 30 май /събота/ на площад „К. Величков”. Награждаването на победителите ще бъде същия ден от 16.3 0ч.  

На 31.05. (неделя) състезанието ще продължи от 10.00 ч. в с. Дебръщица, местността „Ливадите“.

От Общинска администрация напомнят, че от близо 25 години в Пазарджик не се е състоял старт или състезание по този вид спорт. Апелират също гражданите и гостите на града да проявят толерантност към участниците в състезанията, които ще бягат с висока скорост през пешеходните зони и алеите в централната част на града.

 

Отправя се молба да не се преместват контролните точки, които ще бъдат разположени на различни места в събота след обяд. Водачите на МПС по това време трябва да бъдат внимателни – маршрутите не предполагат движение по натоварени улици, но всеки състезател е свободен сам да избира пътя, по който ще мине.

 

Община Пазарджик финансира проявата с 4 000 лева.

 

Коментари

Остави коментар