Криминално

След акция в три области – двама братя от Пазарджик са в ареста

Пловдив-Пазарджик

След получена информация в ОДМВР-Пловдив, на 24 и 25 май, под ръководството на Окръжна прокуратура-Пловдив служители от отдел „Криминална полиция“ предприели интензивни процесуално-следствени действия. В процеса на работата по случая криминалистите установили, че в Пазарджик, в с. Кърнаре и в плевенското с. Бохот е организирано отглеждане и разпространение на високорискови наркотични вещества.


Изяснено е, че в нефункциониращ птицекомбинат, в близост до с. Бохот  Г.Д., М.М.и Е.М.,  подпомагани от Л.З. са засели и отглеждали марихуана. При предприетото претърсване в постройката на бившия птицекомбинат са открити две оборудвани помещения с 531 растения марихуана в различен стадий на растеж, изсушена марихуана с общо тегло 166,57 гр, кокаин с общо тегло 0.29 гр и пистолет с боеприпаси, вероятно газов. Помещенията се специално оборудвани със самостоятелно осветление и напояване.
Същия ден – 24 май 2015 г. е извършено претърсване и на лек автомобил „Мерцедес“, управляван от Г.А., придружаван от брат си Х.А. Открити и иззети са 57 растения марихуана в начален стадий на растеж. По-късно, при претърсване в дома братята в Пазарджик са открити и иззети вакуумирани найлонови пликове, съдържащи марихуана с общо тегло 1,715 кг, електронна везна със следи от марихуана, приспособления и торове за отглеждане на марихуана, както и 5  растения от наркокултурата. 
Г.Д., М.М., Е.М. и Л.З. са привлечени като обвиняеми за засаждане и отглеждане на марихуана, а Г. Д. – и за държане с цел разпространение на наркотични вещества. Г.А. и Х.А. са привлечени като обвиняеми за държане с цел разпространение на наркотични вещества и за отглеждане на марихуана. Всички обвиняеми са задържани до 72 часа и предстои разглеждане на искане на ОП – Пловдив за вземане на мерки за неотклонение.

Пресцентър на МВР

Коментари

Остави коментар