Общество

Шефът на RAI 3 си представи книгата сред фотографиите на Вили Тодорова

Салерно-Пазарджик Журналистът и директор на RAI 3 E. Brancati представи тази вечер последната си книга на фона на фотографиите на пазарджишкият фотограф Вили Тодорова, научи ПЗИНФО.

Припомняме, че преди месец в Салерно тя получи първа награда в раздел фотография на 15-то издание на международния конкурс „LA PIAZZETTA“. Тогава Вили Тодорова подреди и своя изложба в италианския град – „С любов за Салерно”.

Престижната награда нашата съгражданка спечели с „Голo тяло с маска”. Ето и пълната рецензия на журито за отличената творба:

„ Чрез езика на фотографията и със своеобразен композиционно-изразен план, артистът със забележителна чувствителност поставя един важен аспект на живота на съвременното общество. Този аспект се отнася до мястото на жената и може би и на онзи на превръщането й в стока, изразява противоречието, което се конкретизира в момента, в който „да бъдеш“ се среща с „да изглеждаш“. Произведението всъщност със суров реализъм улавя от една гледна точка от високо, една женска фигура, която показва собствената си същност свободно и без всякакви елементи на етическо-морални условности. Така тя изглежда потънала в една среда на изкуствено благополучие. Върху маската- предмет, държана деликатно в ръце, жената вторачва погледа си, сякаш иска да каже, че в нея вижда себе си. По този начин сякаш иска да накара зрителя да улови дълбоката причина за състоянието, в което жената живее. Всичко това се събира в един вид емблематична и сложна „маска на живота“.” 

Коментари

Остави коментар