Общество

„Шампион“ спечели домашното си състезание

Пазарджик беше домакин на петото издание на Турнир по плуване „Шампион-2013г.“. По традиция председателят на клуба Валентин Георгиев награди най-изявения спортист за годината на клуба.

Тази година УС на СК“Шампион“ единодушно определи голямата награда да се връчи на Валентина Георгиева – Балканска шампионка по триатлон за 15 годишни,шампионка по модерен петобой за 14,16,18 годишни,втора за жени,участничка в ЕП за 16 и 18 год.,шампионка по фехтовка-шпага.

Участие в състезанието взеха 130 състезатели от  клубовете „ГД-Спорт“-Благоевград,“Триатлет“-Баня,“Чепинец“ и „Белмекен“ от Велинград и „Мустанг“ и „Шампион“ от Пазарджик. Отлични резултати и класирания постигнаха Валентина Георгиева,Юлия Спасова,Йордан Гюров,Александър Дачев,Азра Янък,Стоян Сърталийски,Ангел Мадин,Дениз Рюстемов,Христо Георгиев,Михаела Зонова,Александър Тодоров,Николай Метанов,Стоян Стоичков. Състезанието беше и тест на 200 м. свободен стил, подготовка за предстоящите входни нива на държавните п-ва по плуване. Постижението на Александър Дачев е близо до призовата тройка на 200св.стил за възрастта му/10год./ на Държавното п-во по плуване,а постиженията на Валя Георгиева,Юлия Спасова,Никол Бечева,Дениз Рюстемов ,Иван Христосков, Йордан Гюров дават надежда за отлични класирания в следващата състезателна година по модерен петобой.

Класирането по медали е следното:
1.Шампион-20златни,21 сребърни,23 бронзови
2.Чепинец-12 златни,5 сребърни,2 бронзови
3.Белмекен-9 златни,5 сребърни,1 бронзов
4.ГД-Спорт-5 златни,6 сребърни,3 бронзови
5.Мустанг-1 златен,6 сребърни,4 бронзови
6.Триатлет-1 златен,5 сребърни,11 бронзови

Коментари

Остави коментар