Култура

Съставите на ОДК с призове от „Дай, бабо, огънче”

Пазарджик Възпитаниниците на Общински детски комплекс (ОДК) Пазарджик отново показаха, че не остават незабелязани, където и да се появят. В седмото издание на Националния детски фолклорен конкурс „Дай, бабо, огънче” в Перник, пазарджишките състави покориха сърцата на жури и публика и донесоха на Пазарджик призови отличия, съобщиха от ОДК.

Тазгодишната проява е преминала под надслов „Ако огън в теб гори, пламъче от него ти на другите дари” и цели да съхрани и популяризира детските игри, обредния, певческия, танцов и словесен фолклор на България. Включили са се около 600 участници от Пазарджик, Дупница, Мездра, Елин Пелин, Радомир, София-град, София област и Перник, в категории автентичен и обработен фолклор и възрастови групи 4-10 и 10-17 години. Организатори на проявата са местното читалище „ПК. Яворов 1926” и Сдружение „Дай, бабо, огънче” – Перник.

Възпитаниците на хореографа Елена Тетева от Представителен танцов състав „Детство” са отличени със специалната награда на кмета на Перник в раздел народни танци, първа възрастова група.

Певците на диригента Георги Иванов от Представителна формация „Гласовете на Орфей” печелят първа награда в раздел обработен фолклор, втора възрастова група.

Коментари

Остави коментар