Общество

С техника, препарати и помощ от затвора, снегът не създаде затруднения

Пазарджик В 4.30 ч. тази сутрин е започнала обратботката на пътните съоръжения (мостове, надлези, кръгови кръстовища) с натриев хлорид, съобщиха от Община Пазарджик.

Третирането на първостепенната и второстепенната улична мрежа в областния град с калциев хлорид е започнало в 6.00 ч. Обработката продължава. В него и в снегопочистването са се включили 12 специализирани машини.

Сол и пясък се разпръскват на участъците с. Черногорово-с. Тополи дол-с. Росен-с. Цар Асен; с. Огняново-с. Хаджиево-с. Говедаре; с. Алеко Константиново-с. Црънча; с. Мокрище-с. Ляхово-с. Паталеница и с. Величково-с. Юнаците.

В Пазарджик общинските паркинги са обработени с натриев хлорид. Централната градска част – пешеходна зона, е обработена с калциев хлорид. С почистването на спирките на обществения транспорт са ангажирани групи лишени от свобода.

От справката на Общинска администрация става ясно, че при снегопочистването са разходвани 12 куб. м разтвор на калциев хлорид, а за обработката на пътните съоръжения – 20 т натриев хлорид. Контролът по снегопочистването се осъществява от БМ „Паркинги и охрана”.

Коментари

Остави коментар