Институции Общество

РЗИ с решителни мерки срещу тютюнопушенето в заведения по празниците

Пазарджик Във връзка с предстоящите Коледни и Новогодишни празници и дългия период на почивни дни, РЗИ Пазарджик предприема решителни мерки за безкомпромисно спазване на Закона за здравето, съобщиха от

инспекцията. Държавният здравен контрол върху тютюнопушенето на обществени места ще се прилага със съответната законова тежест към всички обекти, контролирани от РЗИ – Пазарджик. За нарушения ще се прилагат административно-наказателни санкции, пропорционални на констатираното нарушение и неговата поредност. Създадена е необходимата организация за непрекъснат контрол.

Контролът по спазване на забраната за тютюнопушене на закрити и някои открити обществени места е един от основните приоритети на Регионалната здравна инспекция в областта на общественото здраве. В усилията си за постигане на ефективност в контролната дейност РЗИ разчита на подкрепата на обществото и получава съдействие от него и от средствата за масово осведомяване. Към РЗИ се насочват сигнали от граждани и медии за обекти, нарушаващи забраната за тютюнопушене.

Коментари

Остави коментар