Общество

ПЗИНФО представя Театрална къща „Пластилин“

Пазарджик В Пазарджик съшествува едно място, което не прилича на никое друго място за деца. Това е театрална къща „Пластилин“. Каква е тя, с каква цел е създаден- предлагаме ви разказ от първо лице:

Създадохме това място, като алтернатива за деца и родители. Място, където децата ще творят и ще се забавляват, и ще открият необятния свят на изкуството! „Деца правят изкуство“ е нашето мото, а в нашата Къща тяхното въобрaжение ще е на свобода! 

Ние вярваме, че децата трябва да се докосват до изкуството от най-ранна възраст. Вярваме, че то помага на децата ни да оценяват красивото и да бъдат по-добри хора!
Условно сме нарекли школите по изкуства стаи, с които целим всяко дете да освободи своето въображение, да мисли творчески, да изгражда позиция и най-вече, да усеща магията на изкуството.

В момента действащи са:

Школа по актьорско майсторство за деца от 5 до 9 г., която сме нарекли Театралната стая. Ако виждате непреодолимо влечение на своето дете към актьорския живот, или обратното – неувереност пред другите хора, възползвайте се от този шанс и го запишете в детско театрално студио. По този начин ще му помогнете да се отърве и никога да не пуска в своя живот неувереност, слабост и нерешителност. Театралното студио за деца е мястото, което може да помогне децата да разширят своя кръгозор , да се научат да слушат, разбират, да чувстват обкръжаващите хора. Те се учат да запомнят повече нова информация, да придобият красива реч и да се избавят от страха пред публика. Освен това театралното изкуство ще надари вашето дете с пластична изразителност, която ще помогне за придобиване на добра физическа форма и ще разкрие неизвестни възможности на собственото тяло. Посещавайки детската театрална школа, децата ще спечелят много нови приятели, които също се стремят към тази цел – с помощта на творчеството да усъвършенстват себе си и този прекрасен свят!

Школа по изящни и приложни изкуства, наречена Стаята на цветните ръчички. Целите, които си поставяме са, да изградим у детето усет към изкуството, като създател и потребител на изкуство; да опознае и работи с различни видове техники; да разбере, че съществува връзка между всяко изкуство.
Творчеството е важно умение, което е безценно в училище, на работното място в ежедневието. Основните качества, които помагат в развитието на детето са експериментиране, концентрация, подобряване на моторно-двигателната функция, насърчаване на себеизразяването, развива умение за разрешаване на проблеми, изкуството от различни култури насърчава приемането на другите.

Предстои сформирането на Детска вокална група. С нея целим да се присъединим към добрите традиции на детските вокални групи в страната.
Участието в детска вокална група изгражда чувство за отговорност и работа в екип, музикално възпитание, добиване на самочувствие и сценично поведение.
Предвиждаме да направим местно детско музикално предаване, както и да участваме на различни музикални форуми за деца.

Всяка събота предлагаме творческа алтернатива за свободното време на децата на Пазарджик и гости на града. Два часа, в които малките посетители се запознават с нови разкази и приказни истории, научават се да изработват различни красиви и занимателни предмети, да уважават природата и да използват рециклирани материали. В съботните работилници синтезираме всички изкуства, като по този начин изтъкваме тяхната взаимосвързаност.

Екипът на Театрална къща „Пластилин“

Бел.автора: адресът на Театралната къща е ул. „Асен Златаров“ 26, ет. 1

e-mail: kidsworkshops.plastelin@gmail.com

Facebook: PlastelinWorkshops

Коментари

Остави коментар