Криминално

Прокуратурата оповести имената на арестуваните за държане и отглеждане на марихуана

Георги и Христо Арнаудови са двамата братя от Пазарджик, които са сред задържаните за производство и разпространение на марихуана, за която МВР съобщи вчера.

Припомняме, че на 24 и 25 май, под ръководството на прокуратурата и с участието на полицията в Пловдив, са извършени процесуално-следствени действия, при които е установено, че в Пазарджик, в с. Кърнаре и в с. Бохот, обл. Плевен, е организирано отглеждане и разпространение на високорискови наркотични вещества. В нефункциониращ птицекомбинат близо до с. Бохот, Георги Димов, Марио Марков и Еленко Марков, подпомагани от Людмил Захариев са засели и отглеждали марихуана. Открити са помещения с растения марихуана в различен стадий на растеж, изсушена марихуана, кокаин и пистолет с боеприпаси.

На 24 май 2015 г. е извършено претърсване на лек автомобил, управляван от Георги Арнаудов, придружаван от брат си Христо Арнаудов. Открити и иззети са 57 бр. растения марихуана в начален стадий на растеж, а след това в дома на Арнаудови в гр. Пазарджик при претърсване са открити и иззети вакуумирани найлонови пликове, съдържащи марихуана с общо тегло 1715.68 гр., електронна везна със следи от марихуана, приспособления и торове за отглеждане на марихуана, както и 5 бр. растения марихуана.

Георги Димов, Марио Марков, Еленко Марков и Людмил Захариев са привлечени като обвиняеми за засаждане и отглеждане на марихуана, а Георги Димов – и за държане с цел разпространение на наркотични вещества. Георги и Христо Арнаудови са привлечени като обвиняеми за държане с цел разпространение на наркотични вещества и за отглеждане на марихуана.

Информацията е от Прокуратура на РБългария

Коментари

Остави коментар