Общество

Пресечен е канал за трафик на хора

Операцията е проведена от служители на ОДМВР-Благоевград и РД “Гранична полиция“ – Кюстендил, под ръководството на главните дирекции „Национална полиция“ и „Гранична полиция“

Акцията е проведена на 1 февруари вечерта, задържани са трима, занимавали се с трафик на хора. На главен път Е-79, в землището на с.Дамяница, бил спрян за проверка микробус „Фолксваген“, управляван от Н.С./42 г./ от София, криминално проявен и осъждан. В него са открити 17 афганистански граждани. Част от тях са имали статут на бежанец. Установено е, че те трябвало да бъдат прехвърлени в Македония.
В резултат на последвали незабавни издирвателни и заградителни действия са задържани Л.П./43г./ и В.М./43г./, и двамата от София. Те пътували с  лек автомобил „Опел Астра”, който съпровождал превозващия афганистанските граждани микробус. 
Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.280 от НК. След изтичане на полицейската мярка за 24 часа, на един от задържаните е наложена 72- часова мярка. Афганистанците са задържани в помещение за временно настаняване на чуждестранни граждани в ГПУ – Златарево.
Уведомена е районната прокуратура в Сандански. Работата по случая продължава.

Коментари

Остави коментар