Общество

Предприемачи учредяват Фонд за подпомагане на надарени деца

Пазарджик Фонд за подпомагане на надарени деца ще бъде учредена до два месеца в Пазарджик, съобщиха от ръководството на Съюза на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик.

Инициативата ще бъде посветена на 10-годишнината на сдружението. То е учредено през април 2004 г. Сергей Темелков обясни, че идеята е като продължение на тази за изграждането на паметника на Атанас Буров.

Още когато обявихме, че ще изградим паметник на Буров, ви уведомихме, че средствата, които останат ще можем да използваме за учредяване на дарителски фонд, припомни Темелков. Средства почти не са останали, но учредяването на фонда е в ход. Целта е да се помага на даровити деца от общината за участия в международни или национални изяви.

Фондът ще има Управителен съвет, както и Комисия, която по определени критерии да отсява кои деца да бъдат подкрепяни. Ще се работи в сътрудничество с Регионалния инспекторат в Пазарджик и отдел „Образование” при Общината. Средствата ще бъдат набирани чрез членове на Сдружението и приятели предприемачи. Ще се радваме ако в бъдеще фондът набере скорост, което да позволи да се учреди годишна стипендия. Продължение на това ще бъде и пролетен бал по повод 10-годишнината на Сдружението на предприемачите, на който с благотворителна цел започне набирането на средства. Първите пари, които ще влязат ще са тези, останали от паметника на Атанас Буров. Председателят на Сдружението на предприемачите Нишан Бъздигян коментира, че целта е талантът да се открие и да му се помогне да се развие.

„Притеснява ни това, че младите и талантливи деца не се връщат в Пазарджик. Лошото е, че не остават дори в страната. Подпомагайки ги се надяваме да имат моралното съзнание да останат тук.”, каза в заключение Бъздигян.

Коментари

Остави коментар