Институции

Попов:Случва се зловещ сценарий.Страх ме е да мисля докъде ще стигнат сценаристите

Пазарджик

Не ми се иска да вярвам, но се случва неприятен и зловещ сценарий. Неговото начало беше сложено на 12 януари. Такава е логиката, тогава се направиха внушения за извършени незаконни действия от покойната Татяна Стоянова. Става ясно какъв е сценария и се страхувам да си представя докъде биха стигнали сценаристите.

Това каза в изявление пред медиите кметът на Пазарджик Тодор Попов. Сега атаката срещу чрез една медия идва след като обявих, че ще се кандидатирам за трети мандат, каза още Попов. Той заяви, че очаква от опонентите си политическа борба и дебат за развитието на община Пазарджик, а не акцента да се поставя на това кой, къде живее и каква кола кара. В тази връзка Попов определи излъчения по една национална медия репортаж като неточен, неверен и провокативен от гледна точка на няколко факта, а именно, че показаната територия и постройки не са негова собственост, а той всъщност притежава част от тях. Попов определи обявената цена на построеното от 1,5 милиона лева като манипулативна и по-скоро за имот в Париж или София, но не и в Паталеница. Пазарджишкият кмет каза, че семейството му притежава само апартамент в Пазарджик и къщата в Паталеница, а в същото време не притежава нито един автомобил. Попов подчерта, че кара служебен автомобил, който е предоставен на общината. Той увери, че и интерпретацията за доходите на семейството е неточна, защото не са включени кредитите на фамилията. И определи като недопустимо, че същата медия сега е насочила вниманието си към съпругата и децата му.

Попов апелира НАП и прокуратурата да си свършат работата, а той гарантира пълно съдействие.

В заключение Тодор Попов заяви, че от 8 години заедно с екипа си работи за по-добър Пазарджик и община, а сега някой иска да върне града в 2007 година.

Той благодари на хората, които са изразили подкрепата си и посочи, че преди 4 години е спечелил 70% от гласовете в общината, колкото партиите заедно не могат да достигнат. През последните два мандата в Пазарджик е наложен успешен, надпартиен модел на управление, а успехът не се нрави никому, каза още Попов.

На финала кметът попита хората в кой Пазарджик искат да живеят – този от преди 8 години, в днешния град или в утрешния още по-хубав Пазарджик?

Коментари

Остави коментар