Общество

Полицията в акция…

Пазарджик По-малко от два месеца след като стана директор на ОДМВР, гл.инспектор Йордан Рогачев се срещна за втори път с медиите в областния град.

Обещанието е за ежемесечни брифинги и по-добра комуникация между дирекцията и четвъртата власт в Пазарджик.

Първият публичен отчет се превърна и в първа среща на журналистите и екипа на директора- обявения по-рано зам.директор Иван Васев и представения днес нов началник на Охранителна полиция ст.инспектор Иван Дончев.

Равносметката за гл. инспектор Рогачев за краткия период на неговото управление е две разкрити убийства – в Ракитово и Априлци.

Установен извършител на взрив в Попинци.

Няколко акции – самостоятелни и съвместни с други държавни органи.

Както ви съобщихме по-рано започват проверки на луксозните автомобили и уличните търговци.

Под напрежение са поставени нелегалните таксита и питейните заведения, допуснали малолетни и непълнолетни след 22 часа.

В последните дни съвместни проверки с НАП, РЗИ и пожарната е имало в питейни и увеселителни заведения в общините Панагюрище, Пазарджик и Септември.

Инспектирани са общо 54 обекта. Непълнолетни лица в заведенията са установени само в Пазарджик. След „гостуване” в детска педагогическа стая са предадени на родители им, уточни говорителят на ОДМВР Мирослав Стоянов.

В същото време на територията на тези общини са проведени акции по Закона за движение по пътищата. В един от случаите се е стигнало до преследване на нарушител, като гонитбата е завършила в полза на униформените.

Подобни акции ще се провеждат редовно, защото са важна превенция на престъпността, обещават от ОДМВР-Пазарджик.

Коментари

Остави коментар