Общество

Полицейска операция в Батак и Кръстава. Иззети са оръжия и контарбандни стоки

В една от къщите са намерени 5 кг динамит

 

 

Батак-Кръстава Множество незаконно притежавани огнестрелни оръжия, боеприпаси, взривни вещества и акцизни стоки без бандерол са иззети в хода на  мащабна акция. Операцията, под ръководството на окръжната прокуратурата Пазарджик, е проведена на територията на Батак и велинградското село Кръстава.

В нея са участвали служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР – Пазарджик, РУП – Пещера и РУП – Велинград. 
Вчера сутринта екипи от криминалисти, разследващи полицаи, полицейски инспектори и експерти проверили шест имота в Батак. Техни собственици са жителите на родопския град И.Д./57г./, Т.Н./60г./, И.Д./54г./ и В.Ч./72г./. Иззети са две нарезни карабини от марките „Маузер” и „Сайга”; една малокалибрена карабина в калибър 22 LR с монтиран оптически прицел и заглушител, две гладкоцевни пушки 12-ти калибър, 696 боеприпаса от различен вид и калибър, както и 5, 382 кг взривно вещество – по първоначални данни – динамит.

В постройка, собственост на И.Д. са открити и 27 420 къса с цигари от различни марки, всичките без бандерол. Двама от мъжете имат криминални регистрации – И.Д. – за бракониерство, а Т.Н. – за кражба.
В хода на операцията служители на РУП – Велинград извършили претърсване в кафе-аперитив и хранителен магазин, стопанисвани от В.К./45т./ и Е.Б./42г./, и двамата жители на село Кръстава. Там органите на реда открили общо 38 700 къса с цигари от различни марки, както и 147 литра алкохол, като цялата стока  е без акцизен бандерол. 
По всички случаи са образувани бързи полицейски производства. Откритите огнестрелни оръжия, боеприпаси, взривни вещества и акцизни стоки са иззети. 
Работата по документиране на извършените престъпления продължава.  

Коментари

Остави коментар