Общество

Пламен Орешарски:Предприемачите поискаха повече и по-бърза подкрепа за бизнеса

Пазарджик Министър-председателят Пламен Орешарски се срещна с представители на местния бизнес от Пазарджишка област.

След края на разговорите премиерът отдели време да коментира пред журналисти, че целта на срещата е била да се чуе оценката на бизнеса за това дали е вярна посоката на икономическата политика на правителството.

По думите му предприемачите са дали добра оценка, но са поискали мерките в подкрепа на бизнеса да бъдат повече и да се прилагат по-бързо. Свършихме немалко, но си даваме сметка, че предстои да вършим още много неща в посока подобряване на бизнес климата и създаване на предпоставки за по-свободно и по-ефективно предприемачество, посочи Пламен Орешарски.
В срещата участваха също  министърът на околнта среда и водите Искра Михайлова и министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов.
Министър Адемов каза пред журналистите, че един от големите проблеми пред работодалите са забавените плащания към работниците. Само за миналата година неизплатените възнаграждения  са около 70 милиона лева, посочи министърът. По думите му проблемът е многопластов и може да бъде решен с поредица от законодателни промени. Бизнесът има своите аргументи, но работниците и служителите трябва да имат гаранции, че ще получат възнагражденията си, добави Адемов.

Коментари

Остави коментар