Институции

Панорама „Училище 2015” очаква бъдещите гимназисти

Пазарджик

Традиционната Панорама „Училище 2015” беше открита днес във фоайето на зала „Маестро Георги Атанасов”.

В нея участват общински и държавни училища на територията на община Пазарджик, като целта е всяко от тях да представи спецификата си и да заинтригува бъдещи свои ученици, като популяризира предлаганите професии, профили, специалности, а и форми на обучение (в някои училища има и вечерна такава).

В тазгодишното издание на Панорамата са се включили 13 училища. Успоредно с утвърдилите се профили, професии и специалности – чуждоезиков в Езикова гимназия, природоматематически в МГ, финансист и икономист в ПГИМ, строителен техник в ПГСА и други, се открояват и новите специалности „Производство на мляко и млечни продукти” и „Производство на месо и месни продукти и риба” в ПГСС „Царица Йоанна”.

За реклама училищата са избрали мултимедийни презентации, брошури и дипляни, и представяне на свои продукти и награди от постижения.

Panorama15 Popov

На старта на Панорамата кметът Тодор Попов пожела на младите хора, участващи в нея, да успяват всеки ден в своите планове. Надявам се този форум да бъде полезен в избора на бъдещите кандидат-ученици, добави Попов.

Panorama15 deca

Панорамата беше открита с участието на ученици от СОУ „Георги Брегов” – Пазарджик.

Провеждането й ще продължи и утре от 9.00 до 16.30 часа.

Коментари

Остави коментар