Институции

Отворени врати и демонстрации преди Празника на служителите на МВР

Пазарджик По повод утрешния Празник на служителите на МВР, днес Центъра за специализация и професионална подготовка (ЦСПП) в Пазарджик отвори врати за посетители. Инициативата е на ОУ ПБЗН Пазарджик и ЦСПП.

Първите гости в Деня на отворените врати бяха децата от ОДЗ „Юрий Гагарин”. Те бяха посрещнати от директора на учебното заведение, комисар Стоян Стоянов. С новата техника на пожарната пък ги запозна комисар Иван Панайотов. По повод празника той пожела на колегите си най-вече да се прибират живи и здрави в къщи след дежурства и, разбира се, повече успехи.

На плаца на Центъра бяха демонстрирани нов противопожарен автомобил и 30-метрова автомеханична стълба. Издигането над дърветата и силната струя вода от високо предизвикаха възторжени отзиви сред невръстната група. В края на демонстрацията почти всички малчугани заявиха категорично, че ще станат пожарникари.

10529516 429324943876061 978904200 n

Следващата спирка на посетителите беше стрелбището на Центъра. През бронираното стъкло те имаха възможност да наблюдават тренировъчна стрелба, като не пропуснаха да попитат и за детайли – например, защо стрелците са със слушалки. За финал на визитата те „превзеха” противопожарния автомобил.

Ден преди празника, директорът на ЦСПП, комисар Стоян Стоянов припомни, че в Центъра се обучават служители за всички видове полицейски структури. Към момента те са около 120 души, което е сравнително малко. Очакванията са след влизане в сила на Закона за МВР да бъдат повече. Все още преобладават бъдещите полицаи от силния пол, но през годините все повече дами проявяват желание да облекат униформа.. Комисар Стоянов пожела здраве на всички колеги и да успяват да оправдават общественото доверие.

Коментари

Остави коментар