Вашите сигнали

От пощата – журналисти с петиция срещу свалянето на предавания от ефира в БНР

Уважаеми колеги,

Бих искал да Ви информирам за петицията срещу свалянето от ефира на БНР на  „Деконструкция” с водещ Петър Волгин и на други знакови за обществената медия предавания, които дават трибуна на различни гледни точки и мнения.

Тези прeдавания имат своята обществена легитимност и допринасят за плурализма в БНР. Свалянето им се случва с мълчаливото съгласие и безучастие на СЕМ. Авторите на подписката определят ставащото в БНР като „цензура и посегателство върху плурализма и свободното слово”.

Петицията е адресирана до УС на БНР, СЕМ, Европейската комисия и организацията „Репортери без граници”.

До момента срещу „недопустимото посегателство върху свободното слово в обществените медии в България” са се подписали 16 изтъкнати български журналисти, медийни експерти и общественици: Велислава Дърева, журналист, д-р Иво Инджов, медиен експерт, временно изпълняващ длъжността председател на УС на Института за модерна политика, Владимир Танев, журналист и общественик, проф. Людмил Георгиев, университетски преподавател, Любослава Русева, журналист, Явор Дачков, журналист и собственик на сайта „Гласове”, Валерий Тодоров и Иван Обретенов, бивши генерални директори на БНР, Кин Стоянов от предаването „Инфохолиците” от БНР, което също е свалено от ефир, телевизионната топрепортерка по международни теми Елена Йончеваи други.

 

 

Д-р Иво Инджов, медиен експерт

Коментари

Остави коментар