Вашите сигнали

От пощата на ПЗИНФО – Утре скланяме глава пред паметта на загиналите от 27 Чепински полк

П О К А Н А

Изминаха 101 години от най-мрачните и трагични дни в историята на 27 Чепински полк.
На 16, 17 и 18 февруари 1913 г., в смъртоносният капан на снежната виелица и буря край Булаир загиват 255 войници, сержанти и офицери. Силно измръзнали са 1061 а с по-слаби измръзвания са още 1071 войни от полка. Няма къща , фамилия , паланка, селце или градче от Пазарджишка околия, незасегнати от тази трагедия.
Съюза на ветераните от войните, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и Съюза на офицерите на Негово величество организират панихида за да отдадем почит към загиналите и пострадали многострадални войници, фелдфебели, поручици и офицери, за техния героизъм, проявен стоицизъм, патриотизъм и синовен дълг.
Възпоменателната церемония ще се проведе на 20.02.2014 година, от 11 часа пред паметника на 27 Чепински полк, в бившия казармен район.
С цел повишаване националното самочувствие, усещането за родолюбие, българщина, човешка признателност и възпитание в патриотизъм, Ви предлагаме да участваме заедно с ваши близки и приятели в ритуала, за да съхраним в подрастващото поколение българската идентичност и военно историческа памет.

02. 2014 г. Председател Общ.съвет на СОСЗР
Пазарджик
Подполк. о.з. Трифон Калпаков

Коментари

Остави коментар