Вашите сигнали

От пощата на ПЗИНФО – свършиха ли съдовете за отпадъци в Пазарджик?

Пазарджик Хората ли са мръсни или са принудени да живеят на сметище?! Това би си казал всеки, минал по една малка пазарджишка улица, виждайки чували с боклуци пред вратата на къща.

За гледката пред дома си ни разказа Васил Банков. Потърсил помощ през 2012 г., след като установил, че съдът за отпадъци пред дома му е останал без дъно. Отишъл в Общината, в Информарционния център, след като съседи му казали, че е необходимо да подаде молба за подмяна на съда за отпадъци.

Подал молбата на 24 септември 2012 г. я и зачакал. Още чака. Молбата е с Вх. №44-В-405/24.09.2012 г.

Междувременно, за да не се разпиляват отпадъците по улицата, ги събира в чували. Поне bokluk kamionведнъж седмично, когато отпадъците са повече, ги изхвърля на други места, където има здрави контейнери. Всяка сутрин сметоизвозващата кола минава, а чувалите си стоят цяла година. Добре че живея сам, постоянно съм в движение и не изхвърлям много отпадъци, споделя Банков.

По думите му, което потвърждават и снимките, пред вратата му са се събрали 10 чувала. Успял да говори с работниците от сметоизвозващата кола, отговорили му, че не могат да вдигат отпадъци в чували.

А Банков продължава да чака здрав съд за отпадъци.

Той може и да не е дошъл, но за сметка на това е дошло писмото за местните данъци и такси, в което фигурира такса „смет”. Такса за услуга, каквато не е ползвал. И която Общината ще държи да й се заплати.

Коментари

Остави коментар