Вашите сигнали Институции

От пощата – битката за Велинград през очите на един външен човек

Велинград

Три дни търся думи с които да мога да ви пресъздам една битка която вече е в историята, поредната битка за БЪЛГАРИЯ! Три дни съм без думи след дейното участие в градежа на Новата Българска История – битката за ‪#‎Велинград‬!

Да Лъвове, днес 2014 година, имаше битка на живот и смърт за един от най-красивите Български градове – Велинград и прекрасния, невероятен регион, регионът на БАЛКАНА, на ВЕЛИЧЕСТВЕНИТЕ РОДОПИ И НЕПОВТОРИМАТА РИЛА! Да Българи, имаше битка там, при това на два фронта! Но не като едно време с огън и меч, не(и това време иде)! Битката беше между СВЕТЛОТО и тъмното, между ДОБРОТО и злото и за БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРЧЕТАТА!

Ще се опитам да ВИ предам цялата атмосфера, енергия и ефект от ‪#‎БиткатазаВелинград2014‬
Все още ми е трудно да намеря правилните думи! Беше невероятно! Имаше риск за живота, имаше надежда, имаше чиста ‪#‎Българщина‬ и жертвоготовност на цял ЕДИН БЪЛГАРСКИ ГРАД и една дузина придошли Български ЛЪВА, бранещи България с цената на всичко, пазещи чистотата, красотата и здравето на децата ни, на Българчетата, без значение от цвят, етнос и религия – бяхме ВСИЧКИ КАТО ЕДИН – ЗА БЪЛГАРИЯ И ЗА ВЕЛИНГРАД!
Все още съм в еуфория, толкова беше силно и истинско! Та да минем на ефектът: Под всяка снимка ще има точно описание от атмосферата и ситуацията към момента на събитията!
Първата битка бе в с.Кръстава – достъпът до селото е от един път – без път, с дължина от около 24 километра (представете си една просека на дървосекачи тип лунен пейзаж) и друг обиколен път с дължина от около 48 километра, селото е населено изцяло с Българи изповядващи мюсюлманската религия – (спомнете си приказката за ‪#‎цирейте‬) , наброяващо около 1000 човека, местното население живее с по 40 лева НА МЕСЕЦ, при това не всички, само богоизбраните от кмета на селото (по-късно в снимките ще стане дума и за него)
Ще се запитате, какво ли работят за 40 лв/м тези хорица, с какво ли ги експлоатират тези прекрасни лъчезарни Балканджии – На въпрос: Какво работите тук? Отговорът е: На Пъто! Тоест поддържат лунния пейзаж (представям си, че запълват дупките от време на време с нещо…) Тръгнах късно от София и стигнах в селото по тъмно, целият път го минах на фарове, препоръчително е познанието за Офроуд или БезПътно шофиране в усложнени условия (валеше и сняг) за тези които биха искали да видят как са принудени да живеят Българи в 21 Век!
Подробно ви описвам обстановката в която живеят тези горди хора, за да ви светне шибаната лампа, че и НИЕ сме виновни за тяхната мизерия и нищета с бездушното и апатично поведение и с безхаберието си относно това какво се случва ТАМ(където и да е в Родината)! – офтопик малко
Късно е, студ, вятър и ситен снежец, стигаме до селото (пътувах с един истински журналист – не мога да повярвам, че все още има, е да на двадесет и нещо години е, Лъв от всякъде, каза ми по пътя момчето: Брат, ако нещата не се стабилизират, ще хващам пътя, живее ми се, искам да съм обективен журналист (до края на битките, вече знаеше, че ще остане тук, в Родината ни, разбра че НЕ Е САМ, а сме МНОГО)
В месната община беше организирано обществено обсъждане за и против отварянето на ‪#‎миназаволфрам‬ в красотата на Балкана, мина която би отровила цялото Чепинско Дефиле и би погубила този малък ОГРОМЕН рай ей тук на едва 140 км от нас!
Втората битка се състоя в самия Велинград, но нека преминем към снимките:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10205626418408772&set=a.10205626380247818.1073741838.1503070535&type=1&theater

И знайте – ЩЕ ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!

Коментари

Остави коментар