Общество

От неделя – ново разписание на влаковете

От 15-и декември (неделя) влиза в сила новия график за движение на влаковете на Холдинг Български държавни железници ЕАД. В новата транспортна схема е заложено пускането на 47 нови влака, които ще пътуват по различни направления в страната.

Подобрени са връзките между влаковете в отделните гари, увеличена е честотата им на движение, както и броят на спирките на бързите влакове.
През 2014 г. националният железопътен превозвач увеличава обема на превозите с железопътен транспорт, осъществявани през настоящата година. Превозът на пътници ще се извършва с общо 606 влака, от които: 24 международни бързи влака (като 14 от тях ще се движат само през летния сезон), 79 бързи влака (като 8 от тях са със задължителна резервация), 148 пътнически влака и 355 крайградски пътнически влака.
При разработването на новото разписание, транспортната схема и периодите на движение на влаковете са съобразени в максимална степен с обемите и структурата на превозите, както и с техническите възможности и капацитет на подвижния състав.
С цел подобряване транспортното обслужване на населението, националният железопътен превозвач всяка година съгласува движението на бързите и пътническите влакове със съответните областни и общински ръководства. Голяма част от направените промени в новия график за движение на влаковете са съобразени именно с постъпили предложения и молби от страна на областни и общински администрации, друга част с обосновани искания на редовни клиенти, а трети са свързани с повишаване рентабилността на превозите и ефективното използване на наличния подвижен състав.
При изготвянето на новата транспортна схема е предвидено движението на допълнителни крайградски пътнически влакове, които ще обслужват предимно ученици и пътуващи до работните си места и обратно.
За преминаващите през Пазарджик влакове има една промяна:
Един влак от Пловдив за Септември вече ще пътува от Пловдив до Костенец;
В новото разписание на влаковете няма железопътни участъци, в които да е преустановено обслужването с железопътен транспорт.
Подробна информация за новия график за движение на влаковете клиентите на Холдинг Български държавни железници ЕАД могат да получат от всички железопътни бюра и гари в страната.

Коментари

Остави коментар