Общество

Осъдиха касиерка от Септември

Септември Присвоени през миналия век пари докараха присъда на бивша касиерка в ДП Септември. С присъда от юли 2013 г. Районният съд в Пазарджик е признал подсъдимата Е. П. за виновна в това, че на 30 март 1999 г. в Септември, в качеството й на длъжностно лице – касиер събирач в ДП Септември, е присвоила чужди пари – 516.50 лв., собственост на държавата. Парите са от данъци, такси, глоби и други държавни вземания, които е събирала с Приходен квитанционен кочан, като за улеснение на присвояването е извършила и друго престъпление – съставила е неистински официален документ. Присвояванията са продължили почти до края на годината, като сумите са варирали между 80 лв. и близо 3000 лв. Наложената от Районен съд присъда е условна от година и половина с изпитателен срок от 3 години и 6 месеца..

Втората подсъдима, Л. Г., също касиер събирач в ДП Септември, е призната за невиновна за присвояване на чужди пари, собственост на държавата в общ размер 1187.42 лв., като до приключване на съдебното следствие в първоинстанционния съд присвоените пари са внесени.

Присъдата е протестирана от Районна прокуратура – Пазарджик, като се иска въззивната инстанция, Окръжен съд – Пазарджик, да наложи конфискация на Е. П., а подсъдимата Л. Г. да бъде призната за виновна и осъдена по повдигнатите й обвинения

При служебната проверка съдът не констатира пропуски или нарушения, водещи до изменяване или отменяване на присъдата, се казва във въззивното решение. То е окончателно и не подлежи на обжалване.

Коментари

Остави коментар