Култура

Орлин Горанов и Мариан Бачев са Дон Кихот и Санчо Панса в Пазарджик

Пазарджик

Историята на Дон Кихот оживява в мюзикълa „Човекът от Ла Манча”, който ще гостува на сцената на Театъра в Пазарджик на 17 май (неделя) от 19 часа. Ролите на Рицаря на печалния образ и на Санчо Панса са поверени съответно на любимците на публиката Орлин Горанов и на Мариан Бачев.  Типично за жанра, представлението е с голям оркестър и с много танцови и музикални изпълнения.

Бродуейският хит „Човекът от Ла Манча” от Дейл Васерман, Мич Лей и Джо Дариън е отличен с 10 награди “Тони” – театралният “Оскар”, включително за най-добра музика и мюзикъл.

Испания, Севиля. Краят на 16 век. Дон Мигел де Сервантес и неговият прислужник Санчо, са хвърлени в тъмница по заповед на Светата Инквизиция. Те са обвинени в престъпления срещу Църквата и ще бъдат разпитани, и евентуално съдени. В затвора, обаче, попадат на Съда на затворниците. Тези убийци, крадци, изнасилвачи, измамници, проститутки и техният тартор Губернатора се забавляват като “съдят” всеки нов затворник. Разбира се, всеки се признава за “виновен” и му се отнема всичко, което може да се ограби от него. Сервантес обаче, има нещо толкова скъпоценно, колкото живота му – ръкописа на един от най-великите романи за всички времена – “Знаменитият идалго Дон Кихот де ла Манча”. Пред опасността да му бъде отнет, Сервантес измисля необичаен, дързък и блестящ ход – пожелава да се защитава, като изиграе комедийно представление по романа си за  невероятно смешните приключения на лудия рицар Дон Кихо, и верният му оръженосец Санчо Панса.

Билети за мюзикъла „Човекът от Ла Манча” на Пловдивска опера се продават на касата на Драматичния театър в Пазарджик.

Коментари

Остави коментар