Криминално

ОД МВР сигнализира АПИ за проблеми с безопасността на пътя Варвара-Велинград и магистралата

Пазарджик ОДМВР-Пазарджик сигнализира Агенция „Пътна инфраструктура” за няколко важни проблема свързани с пътната безопасност на територията на региона.

Предвид на обилните валежи през миналата седмица бяха констатирани няколко случая на паднала скална маса с различен обем върху пътното платно в района на дефилето Варвара-Велинград. В резултат на това има и предизвикани пътни инциденти, за радост без пострадали хора, но с материални щети по автомобилите. Наложи се и временно затваряне на пътя до неговото почистване и обезопасяване. В тази връзка по предложение на сектор „Пътна полиция” и РУ-Септември директорът на ОДМВР-Пазарджик Йордан Рогачев е подписал писма до Агенция „Пътна инфраструктура” с апел да се извършат спешни дейности за укрепване на скалните скатове в най-рисковите участъци по протежение на пътя Варвара-Велинград.

Сектор „Пътна полиция” сигнализира АПИ и за лошото състояние на хоризонталната пътна маркировка в участъци от АМ „Тракия”, главен път I-8 /Пловдив-Пазарджик-Белово/ в участъка от 147-ми до 206-ти километър, както и отсечката Белово-Юндола.

В заключение от „Пътна полиция” при ОДМВР-Пазарджик информират, че маркировката е важен елемент за осигуряване пътната безопасност, тъй като при движение през нощта и при намалена видимост тя е водеща за участниците в движение, а липсата и води до настъпване на множество пътно –транспортни произшествия.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик

Коментари

Остави коментар