Институции

Общинският фонд „Ин витро“ е подпомогнал родителите на 8 бебета

Пазарджик

„Най-важното при избора на клиниката е доверието!Психологическият момент е водещ, а успехът идва там, където те води сърцето!” С тези думи, д-р Ангел Ставрев се обърна към двойките с репродуктивни проблеми, които присъстваха на срещата в Пазарджик.

Те бяха консултирани обстойно и получиха отговори на всички въпроси, които ги вълнуваха. Д-р Богданова – педиатър-неонатолог в АГ „Селена“, запозна присъстващите с постиженията и възможностите на неонатологичния сектор, а г-жа Елена Попова – координатор на фондация „Искам бебе“ за Пазарджик, обясни подробно какви са условията, при които двойките могат да получат допълнително финансиране от Общинския фонд.

Кандидатите не трябва да са осъждани, като единият от тях трябва да има 3 години жителство на територията на община Пазарджик. Няма изискване за сключен граждански брак. До сега са родени 8 бебета, чиито родители са подпомогнати по този начин. Общинския фонд „Ин витро“ в Пазарджик разполага с 50 000 лв., които са предвидени за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми, а срокът за подаване на документи е края на месец юни. Координаторът за Пловдив на сдружение „Зачатие“ – Петя Попова сподели своите прекрасни впечатления от клиника „Селена“, където се е родила и нейната дъщеря и изрази задоволство от съвместната ни работа.

Валя Попова – член на УС на фондация „Майки за донорство“ бе категорична, че такива срещи трябва да се правят все по-често, тъй като темата за проблемното забременяване е табу – особено в малките населени места. Премълчаването на проблема е губене на ценно време, което може да отдалечи двойката от сбъдването на мечтата за свое бебе!

Коментари

Остави коментар