Институции

Общините ще получават фрезования при ремонтите на магистралите асфалт

Фрезованият при ремонтните дейности по магистралите асфалт ще бъде предоставен на общини, за да се подпомогнат ремонтите на тяхна територия на пътни участъци, които са в много лошо състояние. Това съобщи днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова на брифинг в Агенция „Пътна инфраструктура“.

Така ще подкрепим местните власти в процеса на поддържане и обезопасяване и на общинските пътища, каза още тя и допълни, че това е стъпка в посока осигуряване на все повече инвестиции в качеството на пътната мрежа в страната в дългосрочен план.

Предвид ограничения бюджет и невъзможността да бъдат предоставени допълнителни средства за рехабилитация на четвъртокласната пътна мрежа, фрезованият от ремонтите по автомагистралите материал, който ще бъде около 60 хил.куб.м, ще може да бъде използван за изкърпването на малките пътища.

Местните власти, които желаят да получат материала, трябва да заявят това в Националното сдружение на общините. То ще събира и обобщава заявките като приоритизира най-спешните обекти. Съгласуваният с министъра на финансите списък ще бъде представен за одобрение в Министерския съвет.

Коментари

Остави коментар