Институции Общество

Община Пещера съдейства на Мария Даракчиева за лечение в Беларус

Пещера През целият месец януари кметът на град Пещера – Георги Козарев,осъществи кореспонденция с посланика на България в Беларус-Ангел Ганев, относно случая с нашата съгражданка Мария Даракчиева, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

С помощта на посланика се осъществи контакт с Министерството на здравеопазването на Беларус,а чрез него и с 9-та клиника по трансплантация в Минск. Кметът  Козарев е упълномощил заместник-кмета Стефан Балабанов да проведе нужните разговори с клиниката и да осъществи пътуване да град Минск за преглед на Мария Даракчиева и евентуално осъществяване на трансплантация на бъбрек.

На 3-ти февруари Балабанов е посетил посолството на Беларус в София, откъдето е получил визи за него, Мария Даракчиева и баща и- Георги Даракчиев. Вече са закупени самолетни билети за 16-ти февруари, когато тримата ще отлетят за прегледа в Минск, уточниха от пресцентъра на Общината.

 Продължава кампанията по набиране на средства за лечението на Мария.Момичето се нуждае от трансплатнация на бъбрек, след неуспешна тава в България. Само за изследванията в Беларус са необходими 6500 долара.

Нека помогнем за бъдещето на Мария, чрез дарение на суми в посочените банкови сметки на нейно име:

BG19 UNCR 7000 1521 0003 71 – в евро – клон 381

BG15 UNCR 7000 1521 0004 43 – в лева – клон 381

Коментари

Остави коментар