Институции Общество

Областният управител връчи статуетките „Сладкопойна чучулига”

Пазарджик По традиция всяка година в навечерието на Коледа ДКТ „Константин Величков” Пазарджик, събира приятели на музиката и изкуството, които аплодират изпълненията на различни творчески състави от града и областта.

Неправителствената организация „Обществото за музика и танц в област Пазарджик” номинира всяка година изтъкнати творци и художествени колективи от Пазарджик и региона за високи художествени постижения и принос в изкуството и културата с престижната награда „Сладкопойна чучулига”.

Празничният концерт беше предшестван от тържествена церемония, на която областният управител Иван Йорданов връчи статуетките на номинираните тази година творци –основателят на ансамбъл „Чепино” и председател на НЧ „Св.Св. Кирил и Методий” гр. Велинград Георги Василев, диригентът на детско-юношески ансамбъл „Елица”, Карамфила Григорова и концертмайсторът на оркестъра на българското национално радио, световно известната цигуларка родена в Пазарджик, Десислава Чолакова.
Иван Йорданов пожела на носителите на престижното отличие  здраве и много нови творчески постижения.  Годишният приз за творчеството „Сладкопойна чучулига” се присъжда за дванадесета поредна година, през изминалите десет години са наградени 23 художествени ръководители и 8 творчески колектива за приноса им в изкуството и културата в Пазарджик и областта. Името на наградата е по идея на Григор Куманов, а статуетката е дело на пазарджишката художничка Маргарита Иванова.

Коментари

Остави коментар