България

Областният управител към предприемачите: Да извадим Пазарджишка област отново на картата на икономическия растеж

Пазарджик

Моята амбиция, моята цел е заедно свас да извадим Пазарджишка област отново на картата на икономическия растеж. Това сподели областният управител Трендафил Величков на първата си среща с членовете на Сдружението на предприемачите в Пазарджик.

Той посочи, че анализът му показва липса на сериозен инвеститорски интерес към региона. Факт, който бе потвърден и от пазарджишките предприемачи. 
Трендафил Величков обясни, че ще направи максимално открита работата на органите към областния управител. Той заяви, че ще разчита на експертизата на местния бизнес за подпомагане работата на Областния съвет за развитие и прикани Сдружението да излъчи свой представител в Съвета за превенция и противодействие на корупцията. 
Величков поиска подкрепа и при обсъждане на законодателното решение на т.нар. дуална система в образованието. 
По отношение подобряването на средата за правене на бизнес областният управител съобщи, че вече е имал среща с министър Лиляна Павлова, на която е поставил въпроса за околовръстния път, свързаното с това развитие на Западната икономическа зона на Пазарджик, както и изграждането на път до Вагоно-ремонтния завод в Септември. Провел е 
и среща с екоминистър Ивелина Василева за започване изграждането на първата клетка на депото за отпадъци. 
За разширяване на международните контакти и възможности предвижда побратимяване на гръцката област Серес с Пазарджишка, а така също възстановяване на контактите с Кувейт. В това отношение е получил безрезервното уверение на вицепремиера Ивайло Калфин за съдействие при осъществяване на контакти с всички големи европейски градове. 
Трендафил Величков изрази убеждението си и надеждата за съвместна ползотворна работа занапред. 
Сдружението на предприемачите го запозна с позицията си срещу изискването за въвеждане на нивомерни системи и електронно свързване с НАП на ведомствените бензиностанции, прието с промяна в ЗДДС на 24 декември 2014 г. 
Предприемачите поискаха и съдействие за участие на представители в различните икономически форуми, в които  досега местният бизнес е пренебрегван. 

Коментари

Остави коментар