България

Никол огласи Бабинден в „Хигия“

Пазарджик

Момиченце бе празничният талисман в Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ „Хигия“. Малката Никол, която е първо дете на родителите си Теодора и Николай Захариеви, проплака в клиниката навръх Бабинден. Денят на родилната помощ, на акушерките и гинеколозите бе отбелязан тържеството в лечебното заведение. 

На хубавия ни професионален празник, в чест на новия живот и новото поколение, което посрещаме, ви приветствам с добре дошли, обърна се към гостите старшата акушерка на отделението Василка Атанасова. И за да  бъде спазен традиционният за този ден ритуал с измиване на ръцете, тя поля вода първо на началника на клиниката д-р Тодор Антонов, а след това  и на колегите му.

„От векове отдаваме почит и уважение на онези, които помагат да се роди новият живот. Преди повече от десетилетие, когато разкрихме отделението имахме невероятно тежък случай. Овладяхме ситуацията и тогава разбрах, че ние сме подготвени и можещи. Спокоен съм, каза в словото си д-р Тодор Антонов. – Горд съм с акушерските, лекарските и неонатологични екипи. Изключителни професионалисти! Истината е обаче, че ние сами не можем да се справим с тежките ситуации, ако няма добра синхронизация между всички звена в болница „Хигия“ – анестезиологични, кардиологични, параклинични и разбира се, добра женска консултация“. С тези думи д-р Антонов благодари на колегите си.

4400 бебета са проплакали при нас, бъдете живи и здрави и продължавайте да бабувате, обърна се към екипа на Родилно отделение изпълнителният директор на болницата доц. Стайко Спиридонов.

Празникът на родилната помощ уважи кметът на Пазарджик Тодор Попов. „Всяка година ви виждам все по-хубави и по-мотивирани. Вашето призвание е едно от най-важните, нека броят на нашите съграждани да расте. Да бъдем здрави и по-позитивни“, пожела градоначалникът.

За труда на медиците благодари и областният управител на Пазарджик Трендафил Величков, който също бе гост на тържеството. „Имате една от най-достойните професии. С вас започва всеки нов живот. Понеже разбрах от статистиката, че тук са родени граждани на България, като за две села или един град, съвсем не на шега искам да си пожелая тази година да изпитам радостта от бащинството“, пожела си областният управител Трендафил Величков и предизвика аплодисментите на присъстващите.

В духа на веселия тон, като новопристигнала баба в клуб КГБ – Клуб на готините баби – директорът на РЗИ – Пазарджик д-р Фани Петрова призна, че емоциите, които изпитва са невероятни. „Усещам топлината и светлината. Топлината на сърцата ви и светлината в душите ви. Няма по-голяма радост от тази, бъдете благословени“, обърна се тя към медиците в празничния за тях ден. Тържеството в Родилното отделение уважи  и заместник –  областният управител на Пазарджик Стефан Мирев. Повече бебета и повече усмивки на екипа пожела и  директорът на РЗОК – Пазарджик, Ани Михайлова. Поздравителни адреси до АГ – отделението в МБАЛ „Хигия“ изпратиха от Асоциацията на професионалистите по здравни грижи и областният координатор на ПП ГЕРБ в Пазарджик, д-р Дончо Баксанов.

Коментари

Остави коментар