Политика

Народното събрание започва работа. Следват рокади в Общински съвети в региона

43-то Народно събрание ще започне работа днес. 13 Многомандатен избирателен район Пазарджик изпраща в Парламента 9 народни представители. Това са:

ГЕРБ

Ген.Стоян Тонев

Десислава Костадинова

Димитър Гечев

БСП лява България

Янаки Стоилов

Димитър Димитров

ДПС

Марияна Георгиева

Реформаторски блок

Бойка Маринска

България без цензура

Христо Тодоров

Атака

Проф.Станислав Станилов

Четирима от новите депутати до момента са били представители на своите общности в общински съвети. Най-силно от изборните резултати ще бъде засегнат Общински съвет Пазарджик. От най-голямата група в него – Коалиция „Тодор Попов за Пазарджик“, в Народното събрание отива Христо Тодоров. На следващото заседание неговото място в местния парламент ще заеме джудистът Альоша Стоянов.

Рокада ще има и в групата на Партията на българските жени. Бойка Маринска  ще освободи място на следващия д-р Васил Попов, председател на местната структура на Българския лекарски съюз.

Промяна има и в групата на БСП, където председателят на местната структура на социалистите Димитър Димитров ще отстъпи мястото си на инж. Георги Гюрджеклиев.

Една промяна ще има в състава и на ОбС-Велинград. Там новоизбраният депутат от ГЕРБ Димитър Гечев освобождава място на Радослав Димов.

Коментари

Остави коментар