Политика

Народният представител от ГЕРБ Десислава Костадинова приветства участниците във фестивала „Пролетно хоро” във Велинград

Велинград

Народният представител от ГЕРБ Десислава Костадинова приветства участниците в четвъртия фестивал на любителските клубове за български народни танци „Пролетно хоро 2015” във Велинград.

DesislavaK Elica

При откриването на фестивала, Костадинова, която е член на Комисията по културата и медиите в Народното събрание, се обърна към участници и организатори с думите: „Тъй като се опитах да разбера максимално много за тази инициатива, не бих казала, че съм изненадана от това колко много хора са тук днес, колко много хора отдават част от натовареното си ежедневие на българските народни танци. 

Най-добрата оценка за всяко мероприятие е увеличаващият се брой участници, а тук това се случва всяка година.”

Тази година в проявата, чиито домакин е СПА столицата, участват 35 клуба от цялата страна. С част от участниците Десислава Костадинова успя да поговори лично и да изкаже възхищението си, че въпреки професионалните и личните си ангажименти, отделят време и за българските хора. От своя страна, танцьорите благодариха за това, че народният представител ги е уважила с присъствието си.

DesislavaK klub nadejda

Фолклорните състави представиха пред публиката по два танца, след което дефилираха до централния градски площад, където всички се хванаха на голямо българско хоро.

Коментари

Остави коментар