Общество

Най-старото читалище в Чепинско празнува

Велинград С голям коледен концерт – спектакъл ОНЧ „Отец Паисий-1893г.“ ще отбележи своята 120-та годишнина.

Юбилейното издание на тазгодишният концерт ще включва изяви на всички състави към читалището, съобщава пресцентърът на община Велинград. В големия празник на културната институция ще се включат със свои изпълнения смесен хор „Николай Гяуров“, вокална група „Велина“, музикална школа по пиано с ръководител Стоянка Енчева, както и детска вокална група „Караоке“.

В празничната програма на юбилейния концерт са включени и голямата гордост на читалището представителен духов оркестър с мажоретен състав „Димитър Мечев“, носител на  редица награди от национални и международни форуми.

Читалището e първото в Чепинското корито, днес в  центъра на Велинград в кв. Лъджене. Създадено е преди 120 години, а един от основателите му и първи председател е Атанас Зидаров.  Освен самодейните състави към читалището има и действаща библиотека и литературен клуб на името на големия поет Никола Вапцаров. По повод 120 годишнината на читалище  „Отец Паисий-1893 г.“  велинградският самодеен театър ще представи и хитовата си постановка „Само за мъже“, награждавана многократно на  национални и международни фестивали. Представлението е на Дарио Фо по режисура на Мариус Донкин.

Големият концерт ще бъде с начален час 18:30ч. на 20-ти декември, а театралната  постановка два дни по-късно от 18:00ч. Читалищното настоятелство отправя покана към всички граждани и гости на Велинград да присъстват на събитието.

Коментари

Остави коментар