Общество

Над 200 проверени при полицейски операции във Велинград и Панагюрище

Продължават активните действия на звената от ОДМВР-Пазарджик по осигуряване на обществен ред и противодействие на престъпления характерни за всеки един от районите в областта.

Полицейски операции са проведени в петък и събота вечер на територията обслужвана от полицейските управления във Велинград и Панагюрище. Проверени са  30 питейни и увеселителни заведения, около 120 МПС и над 200 лица.

По време на проверките полицаите от РУП-Велинград са констатирали  8 случая на нелегален превоз на незаконно добита дървесина и един на съхранение на такава. По случаите са образувани девет бързи полицейски производства, а извършителите са задържани. В питейни заведения след 22.00ч. са установени 3-ма непълнолетни тийнейджъри, които са отведени в полицейското управление в курорта. По-късно след проведена беседа с инспектор „Детска педагогическа стая” са предадени на родителите им. На тях ще бъдат съставени актове за установени нарушения съгласно Закона за закрила на детето.

Панагюрските полицаи са установили един неправоспособен водач, наложени са шест глоби с фиш за нарушения на Закона за движение по пътищата, съставени са четири акта по Закона за българските лични документи. Управител на питейно заведение е санкциониран за това, че не е спазил изискването за работно време заложено в Наредбата за опазване на обществения ред в Община-Панагюрище.

Коментари

Остави коментар