Общество

Над 1000 деца рисуваха на тема „За всички, които си мислят, че не обичат риба…“

Пазарджик В рамките на един месец между децата на Община Пазарджик, бе проведен конкурс за детска рисунка, който е част от проект  “Промоция на продуктите от риболов и аквакултура в община Пазарджик“ по Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство“ на Република България, финансирана от Европейския фонд за рибарство за програмен период 2007 – 2013 г.

За лице на конкурса бе поканена актрисата Албена Ставрева. В началото на месец октомври, тя посети учебните и детски заведения на територията на Община Пазарджик и се срещна с децата, като по – увлекателен начин им разказа за детайлите на конкурса.

Целта на конкурса беше да провокира децата да развихрят въображението си и да нарисуват най-добрата си рисунка на рибна тема.

След посещенията, Албена Ставрева сподели, че се чувства изключително развълнувана от срещата и личния контакт с децата, тъй като и тя като майка на тинейджърка се налага да води разговори с дъщеря си за здравословното хранене и колко важно е рибата да бъде включена в ежедневното им меню.

В конкурса се включиха над 1000 деца, а на 7 ноември специално жури разгледа всички получени рисунки и след дълго обсъждане, отреди 20 победители.

След това в зала „Маестро Георги Атанасов” бе организирана и специална церемония по награждаване на победителите. Фоайето на залата се изпълни с детски глъч,  а актьорите от кукления театър играха представлението „Рибарят и златната рибка“ в препълнена зала от развалнувани детски лица.  Кукленият спектакъл беше част от подаръците, които децата, участвали в конкурса получиха. Румен Кожухаров,Секретар на Община Пазарджик, поздрави и лично награди 20-те победителя.  Техните рисунки бяха отпечатани на рекламни картички, които официално бяха представени на церемонията, а в следващите дни предстои да бъдат  разпространени безплатно и сред  обществеността на гр. Пазарджик.  Всички участници в конкурса получиха и поощрителни награди, като така Организаторът подари прекрасен спомен на децата от участието им  в конкурса и ги поощри да продължат да творят.

Организаторът в лицето на Община Пазарджик организира и изложба с всички рисунки, която е разположена в централното фоайе на зала „Маестро Георги Атансов“ и всички желаещи могат да се насладят на детското изкуство. 

Коментари

Остави коментар