Институции

Мостът е отворен, премиерът изненада малоконарци

Мало Конаре

Всеки ден се откриват обекти, на които сме правили първа копка, финансирали сме ги, проектирали сме ги и ги предоставяме на хората. Искаме държавата да е мирна, спокойна и да се строи. Над 10 милиарда ще разплатим тази година по европейски фондове и по програми. В момента сме в най-челното място на европейските държави по усвояване на европейски фондове.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който присъства на откриването на новия мост над река Луда Яна на първокласния път Пазарджик – Пловдив. Инвестицията в новото съоръжение възлиза на близо 2,4 млн. лв. с ДДС. С пускането на движението по него се възстановява най-пряката и удобна пътна връзка между Пазарджик и Пловдив. По време на откриването беше извършен и тържествен водосвет за здраве и безаварийно пътуване. „Местните хора могат да кажат – от миналия 9 май досега без мост, обикалят по селата, губят време, трошат коли, харчат бензин“, отбеляза премиерът и добави, че новият мост е по-висок от стария, за да може да понесе евентуални наводнения.

lq most

 

Реалното строителство на моста стартира през ноември и само пет месеца след това откриваме обекта. Това е и 5 месеца предсрочно, тъй като по договор строителството му трябваше да е приключило през септември тази година, припомни министър Павлова.  Тя връчи официално и Разрешителното за ползване на обекта на инж. Лазар Лазаров, тъй като обектът е част от републиканската пътна мрежа и се стопанисва от АПИ.

На церемонията по пускането на моста в движение присъстваха министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, шефът на АПИ Лазаров, народните представители от ГЕРБ Десислава Костадинова, Димитър Гечев и Дончо Баксанов, областният управител Трендафил Величков и кметът на Пазарджик Тодор Попов.

cyrkva malo konare

След церемониалното рязане на лента, премиерът посети и празнуващото днес село Мало Конаре, където заедно с министър Лиляна Павлова, председателя на АПИ инж.Лазаров и народният представител Десислава Костадинова запалиха свещ и се помолиха за здраве.

Коментари

Остави коментар