Общество

Момичета са първите бебета на МБАЛ Пазарджик и „Хигия“. А помните ли какво беше първото бебе преди 3 години?/Обновена/

Пазарджик Седем часа след настъпването на новата година в МБАЛ Пазарджик е проплакало първото бебе в лечебното заведение.

То е момиченце.  Последното бебе родено в болницата миналата година също е момиче.

Момичета са последното и първото бебе, родени в МБАЛ „Хигия“. Девойката, която е първото проплакало новородено в „Хигия“ се е появило на бял свят днес, съобщиха от пресцентъра на здравното заведение.

А спомняте ли си първото бебе на Пазарджик 2011-та година? Така поставен въпросът едва ли ще ви накара да си спомните…но, когато припомним,че бебето, всъщност са бебета – близнаците Васил и Василена.

74909 10152108225268610 1193127448 nВчера те станаха на 3 години, а цяла България помни тъжната им история, когато след раждането майката на близнаците обяви,че не може да се грижи за тях и ще ги изостави. Все пак с помощта на много хора, двете дечица останаха в семейството си, от Движение на българските майки в Пазарджик вчера им направиха специални подаръци по случай рождения и именния ден на малчуганите. Ето какво се казва в съобщението на ДБМ:

„ Новата година в ДБМ Пазарджик започна с двоен празник – на 01.01.2014г. нашите близнаци Васил и Василена празнуваха третия си рожден ден и имен ден. С пожелание да са живи и здрави и много щастливи на гости им бяха доброволците Вера Папазова и Ивана Пепечкова.

Близнаците получиха поздравителна картичка, подаръци, книжки и лакомства на стойност 60лв., осигурени от анонимни дарители. Децата са най-важното – здрави и щастливи вкъщи с мама и татко, а баткото и дядото също помагат с грижите за тях, докато родителите работят. Сърдечни поздрави и благодарности на всички, които ги подкрепяха през тези 3 години и продължават да го правят! 

Доброто съществува!”

Коментари

Остави коментар