Политика

Миков и Стоилов браха грозде в Славовица

Славовица-Пазарджик Трябва да има насочване на европейски субсидии и държавни помощи за малките производствени предприятия и специално поощряване на кооперациите. Това зави лидерът на БСП Михаил Миков в селскостопанска кооперация в с. Славовица, където взе участие в събирането на реколта от грозде.

Той подчерта, че в кооперации като тази хората се борят сами и се развиват, затова и държавата трябва да помогне и да ги защити от несправедливото разпределение на субсидиите, както и да ги стимулира с държавни средства. „Тук се генерира и много заетост, особено в региони, в които има добри природни условия “, каза още лидерът на БСП. Той подчерта, че преработването ще бъде основен въпрос през следващият програмен период. Десетките работници споделиха с председателя на БСП своите проблеми и притеснения. Те заявиха своята подкрепа за БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ на предстоящите избори, като единствен защитник на интересите на работещите хора.

stoilov-pazardjik

По време на посещението си там той бе придружен от водача на листата на социалистите за Пазарджик Янаки Стоилов, както и кандидат- депутати от нея. Ние подкрепяме подпомагането на сектори като овощарство, лозарство отглеждането на зеленчуци, за да може там, където има по-голям разход, да се осигури по-голямо подпомагане. Това заяви и зам.-председателят на партията и водач на листата на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ за област Пазарджик Янаки Стоилов. Той подчерта, че тази продукция дава възможност за наемане на повече хора и за нейното преработване, така че да се стимулира изграждането и на преработвателни предприятия. По думите му този отрасъл ще става по-конкурентен и ще привлича и млади хора. „България има почвени и климатични условия, които не се използват достатъчно“, каза още той.

Според него има нужда от прогресивна промяна и не всичко да е разпределено на декар, а според характера на производство, което е разликата между прогресивната и плоската политика, която трябва да се наложи. „Ние искаме програмата за развитие на регионите, чрез участие в управлението, да я развием в национална инвестиционна програма, която да насочва при определени условия средства за развитие на регионите и създаване на заетост“, заключи Стоилов.

По-късно Михаил Миков, Янаки Стоилов и останалите кандидати от червената листа присъстваха на откриването на младежка изложба 22 линии от Пазарджик” във фоайето на Младежки дом. Двамата получиха фотографии на символите на града – Часовника и храма Света Богородица.

Коментари

Остави коментар