Политика

Михаил Миков: Да върнем доверието на хората, да докажем себе си като социалисти

Пазарджик

“Днес ние трябва да намерим път и  да докажем, че справедливостта в това общество е необходима на  български граждани– справедливост в достъпа до образование, във възможността да бъдат лекувани, в доходите, в данъците.” Това каза председателят на БСП Михаил Миков на официално честване на 120-годишнината на социалистическото движение в Пазарджик.

Лидерът на левицата изтъкна, че БСП след една тежка загуба отново продължава напред. „Ние трябва да върнем доверието на хората, да докажем себе си като социалисти, да умеем ясно политически да кажем, че свободата в България няма алтернатива.  Да преодолеем междуличностните противоречия, за да бъдем солидарни помежду си”, призова  Миков.  Той отбеляза, че социалистическата идея има своята история, но задължително има и своето бъдеще. „Трябва да имаме силата да пренесем огъня на онези 120 години, които днес честваме и да го предадем в ръцете на тези, които идват след нас”, заключи председателят на БСП. Той пожела на общинската организация на БСП в Пазарджик до светлата за социалистическото движение дата 1-ви май нови 120 членове от младото поколение.

„Знаменателно е, че точно БСП се нарежда сред тези, които са прекрачили 100 години съществуване.  Това доказва, че тя е била наистина неразделна чат от българския народ, от въжделенията на хиляди български граждани към установяване на справедлив обществен ред”, каза зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов, който също бе гост на честването. Той изтъкна, че не може да има истински социалисти, ако те се примиряват с несправедливостите на света и обществото, в което живеят. Според него има нужда от нов импулс, който да придвижи БСП наистина в 21 век и да я направи привлекателна за много повече хора. „Отговорни сме към идващите поколения, защото шансът на БСП е в този мост между зрелите поколения и най-младите- защото така можем да преодолеем много от язвите на времето, в което живеем”,  каза зам.-председателят на БСП.

Сред официалните гости на 120-годишнината от социалистическото движение в Пазарджик беше и евродепутатът Илияна Йотова, също бивши народни представители и ръководители на организацията. По време на честването председателят на БСП Михаил Миков връчи партийни билети на трима нови членове на местната организация. Кратък исторически доклад за дейността на социалистическото движение в града през годините изнесе председателят на БСП – Пазарджик и депутат Димитър Димитров.

IMG 0096

Поднесени бяха цветя на паметника на основоположника на организацията Георги Стефанов. Честването в Младежки дом завърши с изпълнения на хор „Медни звуци” и танцов ансамбъл „Чудесия”.

Коментари

Остави коментар