Криминално

Мерки на полицията за охрана на празниците и баловете през май

Месец май е изпълнен с много празнични дни. Предстоят абитуриентските балове, Празникът на град Пазарджик, Денят на българската просвета и култура 24 май.

За осигуряването на добър обществен ред, безопасност на движението, недопускане на пътно-транспортни произшествия, предотвратяване и разкриване на престъпления в ОДМВР и РДПБЗН в Пазарджик са предприети поредица от мерки.

Организирани са срещи с ръководствата на учебните заведение в региона за получаване на информация относно датите и местата за провеждане на абитуриентските балове, както и инициативите по повод на 24 май. Уточнени са маршрутите за придвижване на абитуриентите от местата за събиране до увеселителните и питейните заведения.

В момента текат проверки на инспекторите от сектор „Държавен противопожарен контрол“ при РДПБЗН-Пазарджик за създадената организация за осигуряване на пожарната безопасност на местата за празнуване, условията за евакуация, инструктирането на персонала за действия при пожар и състоянието на системите за гасене и известяване при пожар.

Екипи на сектор „Пътна полиция“ и Районните управления в областта са подготвили провеждане на специализирана полицейска акция за пътна безопасност в дните на баловете. Ще се следи особено много за управление на МПС след употреба на алкохол или от неправоспособни водачи, рискови маневри и неправилно превозване на абитуриенти по маршрутите за придвижване. Ще бъдат включени всички налични средства за видеоконтрол и заснемане на нарушителите.

Създадена е организация всички абитуриентски балове да бъдат охраняване с полицейски служители. Това е традиционна практика в ОДМВР – Пазарджик имаща за цел да предотврати възникване на инциденти с празнуващи младежи. В заведенията няма да бъдат допускани външни лица, хора с агресивно поведение, в нетрезво състояние, лица, носещи огнестрелно оръжие или опасни предмети.

По време на празника на град Пазарджик са предвидени множество културни прояви в централната градска част, пешеходната зона и Парк-Остров „Свобода“. Те ще бъдат обезпечени с охрана на служители от охранителна и пътна полиция. Предвид на празничната програма и традиционното литийно шествие ще бъде създадена временна организация на движението във въпросните участъци. Аналогични мерки ще се предприемат и за провеждането на честванията, свързани с 24 май – Ден на българската просвета и култура.  

Ръководството на ОДМВР-Пазарджик пожелава на всички младежи, на техните семейства, близки и приятели весели, безгрижни, щастливи и безаварийни празнични абитуриентски вечери !          

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик

Коментари

Остави коментар