Институции

МБАЛ-Пазарджик е стабилна финансово

Пазарджик МБАЛ – Пазарджик не е застрашена от фалит. Това заяви днес директорът на здравното заведение д-р Васил Вълчев. Най-голямата болница в региона е в стабилно финансово състояние и има достатъчен резерв.

Към момента областното лечебно заведение няма задължения, но очаква до 10 юли Здравната каса да преведе 400 000 лева. Д-р Вълчев е оптимист и смята,че държавата ще намери необходимите средства за обезпечаване на болничното здравеопазване у нас.

Д-р Васил Вълчев се срещна с медиите днес по повод  1 година от неговото управление на болницата.За тази година директорът на МБАЛ-Пазарджик отчете подобряване на материалната база, закупуване на важна, а в някои случаи и уникална за региона апаратура и облагородяване на района на болницата. И в момента там се работи по изграждането на нов вход.IMG 20140703 085859

Но безспорно най- големия плюс за отчетения период са увеличените заплати на работещите в болницата, което задържа и дори привлича специалисти. Като пример д-р Вълчев посочи ситуацията със спешното отделение, което е било напуснато от всички медицински специалисти заради ниските възнаграждения. Тогава ръководството на болницата успява да намери средства и да увеличи двойно заплатите на работещите в отделението и днес лекарите взимат между 1300 и 1500 лева.

По същия начин са увеличени възнагражденията в ТЕЛК и освен това комисията работи вече при нормални условия в нови помещения с необходимата за нейната работа инфраструктура.

Директорът на областната болница използва случая да благодари на кмета Тодор Попов, за това че още на втория ден от назначаването на д-р Вълчев е заявил пълната си подкрепа за ръководството на болницата. Благодарение на работниците от общината именно двора на болницата вече не прилича на джунгла, коментира шефът на лечебното заведение.

Освен това за първи път от 10 години е направена акредитация болницата,която позволява на лекарите са подобряват своята квалификация.

След дълго прекъсване са проведени и конкурси за началници на отделения.

Отлична оценка за изминалата година и управлението на МБАЛ-Пазарджик даде и директорът на РЗИ д-р Фани Петрова. Според нея за този кратък период е направено много-подобрени са условията, спестени са средства, много специалисти са добили нова квалификация.

Коментари

Остави коментар