Институции

Май ще премине под знака на чистенето

Пазарджик

Община Пазарджик ще се присъедини и през 2015 година към акциите  за почистване по инициативата “Да изчистим България заедно”. Те ще стратират на 10 май – Европейски ден за почистване. Акцент в този ден ще бъде почистването на зони в населените места. Гражданите могат да започнат участието си в кампанията, като почистят около домовете си или междублоковите пространства.

На 17 май – Международен ден на спорта имаме възможност да обединим усилията си за почистване на зони за спорт и отдих, разположени в близост до населените места – спортни площадки, стадиони, рекреациони зони в околностите на населените места и др.

На 31 май всички желаещи могат да се погрижат за местата, на които играят децата ни – детските площадки. Целта е да мотивираме младите семейства да възпитат в малките българи грижа за местата, които обичат.

 Доброволците, които имат желание да се включат в инициативите за почистване, ще бъдат обезпечени с чували и ръкавици, които могат да получат в стая 709, ет.7  в сградата на общинска администрация Пазарджик.

Коментари

Остави коментар