Общество

Любов и надежда за 20-годишната Мария Даракчиева от Пещера

Пазарджик Над 30 преподаватели от СОУ „Георги Брегов” и още три пазарджишки училища участваха в уникалния за Пазарджик концерт в подкрепа на 20-годишната Мария Даракчиева.

Учители по музика, както и преподаватели, които обичат музиката показаха пред пазарджишката публика, че за надеждата, желанието за помощ и подадената ръка няма преграда. Само по време на концерта за лечението на Мария бяха събрани над 1000 лева. Ученици и преподаватели от СОУ „Георги Брегов” ще дарят още 1000 лева. В каузата се включиха и Община Пазарджик, както и Областна администрация.

В края на концерта посланието с песента „Дано” бе предадено лично на Мария и нейните родители, които бяха в публиката. Всеки, дошъл на концерта, получи на ревера си по едно огромно червено сърце, като символ на любовта.

Мария Даракчиева се нуждае от спешна трансплантация на бъбрек. Операцията трябва да бъде извършена в чужбина.В България Мария вече е претърпяла неуспешна трансплантация. Донор на момичето става нейната майка. С неуспеха на операцията шансовете за нова интервенция у нас намаляват. Момичето остава в списъка на чакащите, но практиката показва, че в България трудно се стига до получаване на орган. Това насочва семейството към възможностите за операция в чужбина. В Европа трансплантацията ще струва между 90 000 и 120 000 евро. Сумата е непосилна за семейството на Мария.

Нека помогнем за бъдещето на Мария, чрез дарение на суми в посочените банкови сметки на нейно име:

BG19 UNCR 7000 1521 0003 71 – в евро – клон 381

BG15 UNCR 7000 1521 0004 43 – в лева – клон 381

Коментари

Остави коментар